Sinterklaas-schoenendoosactie

LAP-Sinterklaas-Schoenendoosactie

De maand December staat in het teken van afsluiting van het jaar, van gezelligheid, van feest, van terugblikken op het afgelopen jaar. De maand waarin goede voornemens gemaakt worden voor het komende jaar, de maand waarin we extra even stil staan bij onze medemens en de maand van Sinterklaas en de kerstman. En ja…. Gelukkig kwam sinterklaas dit jaar naar Jakarta en konden we het gezellig met z’n alle op de ambassade vieren. Voorgaande jaren nodigde de DNC wel eens andere yayasans uit op de ambassade om samen met hen Sinterklaas te vieren. Echter, vanwege COVID-19 was dit helaas (weer) niet mogelijk dit jaar. In samenwerking met DNC bedacht Werkgroep’72 iets leuks om toch andere kindjes op een andere manier te verrassen. Namelijk een Sinterklaas-schoenendoos actie.

Wat houdt deze Sinterklaas-schoenendoosactie in?

Wellicht kun je het nog van vroeger herinneren. Die schoenendoosactie waarbij je een lege schoenendoos mag beschilderen en er allerlei leuke/handige cadeautjes in stopt voor andere kinderen.  Cadeautjes zoals: knuffels, speelgoed, tandenborstels, tandpasta’s, zeepjes, mondkapjes, schriftjes, pennen, potloden, puzzels en allerlei andere leuke en bruikbare spullen.

… en er is wat afgeschilderd en geknutseld door de leden van de DNC. Zie hieronder een aantal van de mooie creaties:
(tekst gaat door onder de fotos)

In totaal waren er 98 schoenendozen nodig voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Deze 98 schoenendozen waren voor de kinderen van Lantera Anak Pelangi (LAP). LAP zet zich in voor kinderen met HIV en hun ouders. (Lees hier meer over LAP).

Op 20 december zijn twee van de vrijwilligers van Werkgroep’72 naar LAP gegaan om de schoenendozen af te geven. De schoenendozen werden met heel veel plezier in ontvangst genomen.

We kregen van LAP foto’s van de kinderen. Juist in deze tijden is het voor hen fijn om te weten dat andere mensen aan hen denken. Namens de kinderen. van LAP en namens de Werkgroep’72 willen we alle leden van de DNC bedanken voor hun deelname aan de Sinterklaas-schoenendoosactie.