Jaarverslag Werkgroep’72

Begin 2022 leek het er even op dat alles weer normaal zou worden totdat in februari de vierde golf covid-19 uitbrak, de Omicron variant toesloeg en alles weer even op slot ging. Gelukkig verbeterde de situatie zich vanaf maart en langzaam gingen scholen weer open, konden bijeenkomsten georganiseerd worden en opende de yaysans hun deuren weer zodat we op bezoek konden gaan. De hulp was hard nodig. Veel sponsoren hadden zich terug getrokken en er waren nauwelijks inkomsten voor de yayasans. 

Ook voor Werkgroep ’72 was er grote onzekerheid op de inkomsten. We misten al twee jaar een aantal geldschieters en we begonnen langzaam door onze reserves heen te gaan. Hierdoor hebben we aanvankelijk ook moeilijke beslissingen moeten nemen om projecten gedeeltelijk te financieren of in de wacht te zetten. 

In de maanden na maart ging het gelukkig beter. Een mooie donatie van De Nederlandse Club (DNC) in Jakarta en Dutch Business Network Indonesië, de van der Wal stichting, Stichting Vielvoye en Stichting de Beer hebben ons fantastisch geholpen. De opbrengst uit het charity event van het DNC Oranjebal was veel hoger dan ingeschat en met het totaal van de donarties waren we instaat om de projecten die deels gefinancierd waren of die on hold waren gezet alsnog te financieren.

Activiteiten van Werkgroep ’72 in 2022

Al met al hebben we een goed jaar gedraaid waarin we mede dankzij onze sponsoren, vrijwilligers en de contacten van de yayasans weer heel veel volwassenen en kinderen die dat zo nodig hebben, een beetje perspecitief hebben kunnen geven.

In de tweede helft 2022 pakten de yayasan hun reguliere activiteiten weer op en konden we als Werkgroep ’72 weer op bezoek komen. Er werd weer gekookt en gedanst bij Kampung Kids. Elke maandag zijn we te vinden bij Tresna Budi Mulia om met ouderen te knutselen en spelletjes te spelen. De ouders van kinderen met een beperking krijgen weer voorlichting in de wijk bij Sayab Ibu Bintaro. En kinderen konden eindelijk weer naar school.

Noodhulp hebben we in 2022 nauwelijks hoeven geven. Alleen vanwege een brand bij Sayab Ibu Bintaro hebben we een hulpactie op poten gezet om kleding en speelgoed te brengen. Een aantal projecten zijn uitgebreid. Bij de Inspiration Factory is een tweede ‘dreamschool’ programma gestart en zijn de scholarships voor de leerlingen bij XSproject uitgebreid. Drie college studenten worden nu ook ondersteunt met financiering via Werkgroep ’72.