Missie en visie

ONZE MISSIE

Het stimuleren van de ontwikkeling van jongeren in Jakarta door middel van educatie en sport.

ONZE VISIE

Het financieel ondersteunen van yayasans (stichtingen) in Jakarta waar jongeren opgeleid worden tot zelfredzame volwassenen met vertrouwen in zichzelf en de toekomst.

ONZE KERNWAARDEN

1. Lokaal betrokken
Alle yayasans zijn binnen een uur bereikbaar voor onze vrijwilligers in Jakarta, dit om korte communicatielijnen en betrokkenheid te garanderen. Doordat we in Jakarta wonen kunnen we goed inspelen op culturele nuances en inspelen op actualiteiten.

2. Persoonlijk
We hebben jarenlange banden met de yayasans en werken samen met lokale projectleiders, waardoor we goed inzicht hebben in wat er nodig is bij de yayasans.

3. Directe impact
100% van de donaties gaat direct naar de projecten van de yayasans. We ondersteunen uitsluitend de projecten die de yayasans nodig hebben, waarbij wij enkel controleren en faciliteren. De operationele kosten die Werkgroep ’72 maakt (zoals bv flyers), worden gedekt door de verkopen van onze producten.

4. Verantwoording
Yayasans dienen eerst een plan met offertes in te dienen en goedkeuring te verkrijgen voordat ze de eerste 70% van de financiering ontvangen; de overige 30% wordt pas verstrekt nadat alle uitgaven verantwoord zijn. We voeren strikte controle uit op de besteding van het geld en nemen afscheid als de resultaten niet langer aan de verwachtingen voldoen.

Lees hier meer over de hoofdlijnen van ons beleidsplan