Op bezoek bij HELP

Vrijwilligers van HELP

Op 19 november hebben we een bezoek gebracht aan ‘HELP for Refugees’, het leercentrum door en voor vluchtelingen in Tebet, Zuid-Jakarta. We hebben onder andere spullen gebracht zoals een tweedehands Ipad, boeken en beddegoed voor een aantal gezinnen. Ook hebben we de lopende projecten besproken en vooruit geblikt naar 2022.

De vluchtelingen in Jakarta hebben het de afgelopen maanden extra zwaar gehad. Vanuit een al moeilijke situatie zorgde de Covid-19 piek voor veel extra ellende. Ook zijn er in de vluchtelingengemeenschap veel zorgen over de situatie van vrienden en familie in Afghanistan. Ongeveer de helft van de 14.000 vluchtelingen in Indonesie komt uit Afghanistan.

Door Covid-19 heeft HELP dit jaar volledig online les moeten geven aan de circa 150 leerlingen, in de leeftijd van 4 tot 56 jaar. Begin 2022 wil HELP heel graag weer gedeeltelijk fysiek les gaan geven in het leercentrum. Dat wordt misschien weer mogelijk omdat alle vluchtelingen van 12 jaar en ouder nu worden gevaccineerd.

De zes tablets die we als Werkgroep ‘72 met een bijdrage van één van onze donoren hebben gefinancierd worden komende week aangeschaft. Hierdoor wordt het voor zes gezinnen mogelijk weer goed online les te volgen via Zoom en onderwijsapps te gebruiken.

Uitdelen voedselpakket
Uitdelen voedselpakket

De voedselpakketten die we in augustus, september en oktober hebben gefinancierd voor HELP werden heel erg gewaardeerd door de bijna 90 gezinnen die ze hebben ontvangen. De vitamines van Youvit die bij de pakketten werden geleverd voorzien in een grote behoefte in deze tijd waar de gezondheid zo in gevaar is. Tijdens ons bezoek op 19 november hebben we weer een nieuwe lading vitamines kunnen overhandigen.

Ook voor 2022 blijft ondersteuning van HELP op verschillende fronten heel erg welkom. Het gaat dan bijvoorbeeld om voedselpakketten en ondersteuning bij het inzetten van goede leraren uit de vluchtelingengemeenschap.