Nationale Vrijwilligersdag

Nationale vrijwilligersdag kadootje van YSI

Jaarlijks wordt er op 7 december Nationale Vrijwilligersdag gevierd. Een dag die in het teken staat van de vrijwilligers. Werkgroep’72 telt dit jaar een 19-tal vrijwilligers, zowel mannen als vrouwen, waar we erg trots op zijn!

Ook afgelopen jaar hebben zij weer laten zien dat zij in deze lastige tijd altijd klaar staan voor een ander. Iedereen doet dit op zijn/haar eigen manier. Hierbij valt te denken aan; sembako-pakketten uitdelen, accuut een nieuwe GoFundMe actie opzetten, yayasan(s) bezoeken, sponsoren zoeken, kleding en voedsel inzamelen voor de getroffene van de overstromingen, netwerk benaderen voor laptops/computers, zelf geld doneren, en nog veel meer.

Om de Nationale Vrijwilligersdag te vieren, heeft het bestuur van Werkgroep’72 een “potluck” lunch georganiseerd. Iedere aanwezige vrijwilliger brengt zelf een kleine maaltijd mee om met de rest te delen. En wat een heerlijkheid werd er voorbereid; gezonde Vietnamese loempia’s, zalm en kip wrapjes, pisang goreng, pasta salade, quinoa-salade, cinnamon roles, stokbrood, ham-kaas tosti’s, tortilla’s, cranberry cake en appelcake.

Naast al het lekkers werden de vrijwilligers ook beloond met een kleinigheidje van Yayasan Sayap Ibu (YSI). YSI verkoopt namelijk zelfgemaakte zeepjes en badzout. Voor iedere vrijwilliger was er een flesje badzout.

We hebben genoten van het samenzijn!