Het YAPARI Green Garden Skills Training programma

YAPARI-Green-Garden-Skills-Training-program

Naast het doneren van geld voor materiële doeleinden, doneert Werkgroep’72(WG’72) ook geld voor educatieve-pragramma’s. YAPARI is een van die yayasans die zich hier op concentreert door middel van trainingen, voorlichtingen en community development. Jongeren die om diverse redenen niet meer naar school gaan, kunnen hier terecht.

Op zaterdag 13 november is YAPARI, in samenwerking met WG’72, gestart met een Green Garden Skills Training programma. Dit trainingsprogramma duurt 5 volledige weekenddagen van voornamelijk landbouwbeoefening in de omgeving van Bogor. Plantdeskundigen en boeren leren de jongeren over biologische composteringtechnieken, biologische verbouwings- en verzorgingstechnieken van planten en groenten, post-harvest technieken en technieken voor het verkopen van de groenten.

Met dit trainingsprogramma hopen we de jongeren te interesseren voor landbouw en biologische beplanting. Zodat ze in de toekomst (deels) zelfvoorzienend kunnen zijn of/en het kunnen gebruiken als een manier om geld te verdienen in deze moeilijke tijden.

In totaal waren er 20 deelnemers van verschillende leeftijden tijdens de trainingsdagen. Alle deelnemers waren erg enthousiast om alle vaardigheden te leren en te oefenen.

Het was een groot succes!!

Zie hier voor YAPARI’s Instragram