Sport voor kinderen

Sport is van onschatbare waarde voor kansarme kinderen in Jakarta, omdat het niet alleen hun fysieke gezondheid verbetert, maar ook hun mentale veerkracht vergroot. Door deel te nemen aan sportactiviteiten leren ze belangrijke vaardigheden zoals teamwork, discipline en doorzettingsvermogen, waardoor ze beter kunnen integreren in de maatschappij en hun kansen op een betere toekomst toenemen. Bovendien biedt sport hen een positieve uitlaatklep en helpt het hen om zelfvertrouwen op te bouwen, wat essentieel is voor hun persoonlijke en sociale ontwikkeling.

De volgende yayasan steunen wij op dit gebied:

Kinderen-yayasan-KDM

Kampus Diakonia Modern (KDM)

KDM is een opvangtehuis voor kinderen die op straat wonen, hun leeftijd varieert van 5 tot 20 jaar. Zij zwerven rond in de stad en zijn weeskinderen, komen uit probleemgezinnen of zijn het huis uit gezet.

Alle kinderen wonen op het terrein van KDM. Zij gaan daar naar school en worden uiteindelijk begeleid naar zelfstandig wonen en de arbeidsmarkt. Ook organiseren zij wekelijks voetballessen & een jaarlijks voetbaltoernooi, waar Werkgroep ’72 hen mee steunt.

KDM heeft verschllende programma’s:

  • Street Children Rescue and Community Empowerment (RACE), hierbij worden teams naar de straten gestuurd om kinderen te identificeren die hulp nodig hebben van KDM. Door middel van sportactiviteiten wordt ervoor gezorgd dat de kinderen minder tijd op straat spenderen. Ook worden zij geholpen met zaken als een geboortecertificaat, zorgverzekering en toegang tot educatie.
  • Alternative Education, helpt kinderen tijdens verschillende fases met educatie.
  • Childcare and Child Participation (CCP), focust zich op de gezondheid van de kinderen.
  • MANDALA, helpt jongeren onafhankelijk te worden, bijvoorbeeld door hulp bij de eerste stappen op de arbeidsmarkt.

Klik hier om de website te bezoeken