Werkgroep’72 op bezoek bij BGBJ

BGBJ terrein

*BGBJ (lees: Biji-biji, betekenis: The Seeds of Bantar Gebang)

De afgelopen periode is Werkgroep’72 druk bezig geweest met een schoenen actie voor BGBJ. Het idee hierachter is, zoveel mogelijk schoenen verzamelen voor de mensen van BGBJ. Resa Boenard heeft een lijst aangedragen met de maten en gevraagde hoeveelheden. Alle vrijwilligers van Werkgroep’72 zijn hard aan de slag gegaan om zoveel mogelijk schoenen te verzamelen.

Afgelopen maandag was de dag dat de schoenen overhandigd werden aan BGBJ. Met een volgeladen auto kwam Werkgroep’72 (vertegenwoordigd door Asha, Carin en Tanja) aan bij het prachtige kleine Kingdom, zoals Resa dit zelf noemt.

Resa ontvangt de dames hartelijk en ze laat meteen haar lievelingsplekje zien. Vanuit dit plekje heeft ze zicht over het terrein van de vuilstort.

De toekomst van BGBJ

Er gaat veel veranderen op de stort. Nadat Resa vorig jaar te horen kreeg dat BGBJ weg moet, heeft ze alles op alles gezet om er voor te zorgen dat de community niet zomaar hun thuis verliest. Ze heeft geprobeerd om het stukje grond te behouden of een goede prijs ervoor te krijgen, zodat ze ergens anders weer verder kan. Het heeft haar veel tijd en energie gekost en ze is redelijk moe gestreden. Toch geeft ze de moed niet op! Inmiddels heeft ze haar oog laten vallen op een ander stukje grond waar ze haar ideaal verder kan verwezenlijken. Strijdlustig is ze van plan haar droom voort te zetten.

Schoenen actie

Bij het zien van de grote hoeveelheid schoenen en de donatie aan kleding van Pa vander Steur, tovert ze een grote glimlach. ‘Hier zullen de kinderen blij mee zijn’, wat een enorme hoeveelheid. Als ze dit weekend komen gaan we ze uitreiken.

Iedereen die schoenen gedoneerd heeft, ontzettend bedankt voor de bijdrage. Deze zullen een hele mooie bestemming krijgen. We zijn blij dat we als Werkgroep’72 weer iets konden bijdrage en we blijven het koninkrijkje van Resa volgen op naar een nieuwe toekomst.

Zie hieronder wat foto’s voor een kleine sfeerimpressie.

Zou jij net als Asha, Carin en Tanja ook eens mee willen naar een yayasan?
Klik hier om te kijken wat de mogelijkheden zijn!