Laptops voor de trashpickers gezinnen van XSProject

XSProject laptops jan2022

XSProject is opgericht door een Amerikaanse die aan de ene kant afval wilde reduceren en aan de andere kant het leven van de trashpickers wilde verbeteren. De trashpickers krijgen betaald voor afval dat elders niet wordt gerecycled en daardoor niet wordt verzameld. XSProject koopt dit in en maakt hier diverse producten van. (Klik hier om de producten te bekijken). Van de winst bekostigt ze schoolkosten voor de kinderen van de trashpickers gemeenschap in de wijk Cirendeu. De opbrengst is echter niet voldoende voor de financiering van alle schoolkosten. 

Wat betekent Werkgroep’72(WG’72) voor XSProject?

Sinds 2018 draagt WG’72 jaarlijks bij aan de schoolkosten van de Middle School en High School leerlingen van de traspickers gemeenschap. Door de kinderen een opleiding te laten volgen hopen XSProject en WG‘72 hen een toekomst te bieden. Zodat ze niet in de voetsporen van hun ouders hoeven te treden.

Het continueren van het ondersteunen heeft bijgedragen aan de doorstroom van de studenten. Momenteel telt XSProject elf studenten die hun studie hebben voortgezet naar college. Het merendeel heeft gekozen voor een opleiding management, administratie, Engels of accounting. Tijdens een van de werkbezoeken maakten de ouders duidelijk dat zij heel blij zijn met de steun van XSProject en WG’72, maar ook dat gezien het ontbreken van financiële middelen het voor (de ouders van) de studenten onmogelijk is om voor de studie zelf een laptop aan te schaffen. Om de doorstroom naar college verder aan te moedigen en de studenten beter te kunnen voorzien in gebruik van een laptop heeft WG’72 extra gelden gedoneerd (incl een donatie van een externe partij) voor aankoop van vier laptops. Door middel van deze gesponsorde laptops kunnen de studenten beter werken aan schoolopdrachten, presentaties etc.

Op 10 januari jl. heeft  de projectleider de laptops aan XSProject overhandigd. XSProject en de college studenten zijn ontzettend blij met deze donatie. Een goed begin van het jaar 2022!