Een warm welkom bij Lestari Sayang Anak

Inleiding

Lestari Sayang Anak is meer dan een weeshuis; het is een thuis, een familie, en een bron van hoop voor kinderen in nood. Gelegen in Jakarta, Indonesië, is dit een kleinschalige weeshuis onder leiding van de bijzondere Ingrid van der Mark. Het weeshuis zorgt voor kinderen die niet langer bij hun ouders kunnen wonen, meestal door economische redenen of omdat hun ouders zijn overleden.

Het verhaal van Ingrid en het weeshuis

Ingrid van der Mark vertrok naar Indonesië voor haar studie, waar ze onder andere onderzoek deed naar “The development of empathy and compliance in toddlers”. Na enkele jaren als lerares gewerkt te hebben in Indonesië, voelde ze dat ze haar leven een andere wending moest geven. Dit leidde haar tot de oprichting van Lestari Sayang Anak in 2008.

Onze ervaring

Vanaf het moment dat we Lestari Sayang Anak binnenstapten, werden we begroet met warme glimlachen en open armen. Het was vanaf het begin duidelijk dat dit geen gewoon weeshuis was; het was een thuis gevuld met liefde, zorgzaamheid en een gevoel van familie.

Het was een eer om Ingrid van der Mark te ontmoeten, de drijvende kracht achter dit bijzondere initiatief. Haar toewijding en passie voor het creëren van een liefdevolle thuisomgeving en een hoopvolle toekomst voor deze kinderen is bewonderenswaardig.

Hoe kunnen we helpen?

Bij Werkgroep ’72 zijn we voortdurend op zoek naar manieren om organisaties die een verschil maken in de gemeenschap te steunen. Lestari Sayang Anak is zo’n organisatie die een bijzonder plekje in ons hart heeft veroverd.

Het weeshuis is altijd op zoek naar gulle giften en mensen met een groot hart die een van de kinderen willen sponsoren. Dergelijke steun is van onschatbare waarde voor het waarborgen van een mooie en veelbelovende toekomst voor deze kinderen.

Conclusie

Ons bezoek aan Lestari Sayang Anak was een nederige en leerzame ervaring. Het herinnerde ons aan het belang van geven en ondersteunen van degenen die het het meest nodig hebben. Als je op zoek bent naar een manier om een zinvolle impact te maken op het leven van kinderen in nood, overweeg dan om Lestari Sayang Anak te steunen. Samen kunnen we hun toekomst nog mooier maken.