Succesvolle Idul Fitri actie

Door Lisanne Wassink

Werkgroep ’72 heeft dit jaar groots uitgepakt tijdens Idul Fitri met een indrukwekkende actie. Met als doel kleine en grote tassen te verkopen, gevuld met een assortiment aan essentiële producten, om deze vervolgens aan het personeel in Jakarta te schenken ter ere van de traditionele viering van Idul Fitri.

Aan het einde van de Ramadan worden vaak voedselpakketten uitgedeeld als onderdeel van een traditie genaamd “Zakat al-Fitr” of “Fitrah”. Dit is een verplichte liefdadigheidsbijdrage die moslims aan het einde van de vastenmaand geven om behoeftigen te helpen, zodat zij ook kunnen deelnemen aan het feest van Eid al-Fitr, dat het einde van de Ramadan markeert.

Het uitdelen van voedselpakketten symboliseert solidariteit, naastenliefde en gemeenschapszin, waardoor mensen in staat worden gesteld om samen te komen en te vieren, ongeacht hun sociale of economische status. Dit gebaar van vrijgevigheid en delen is een belangrijk aspect van de Ramadan en versterkt de banden binnen de gemeenschap.

De tassen die door Werkgroep ’72 waren voorbereid, waren rijkelijk gevuld met items variërend van rijst, koffie en thee tot aan zoete koekjes en siroop.

Deze inspanning wierp vruchten af, waarbij Werkgroep ’72 maar liefst 50 juta wist op te halen met de verkoop van ruim 220 tassen. Een prestatie die mede mogelijk werd gemaakt door de sponsoring van de tassen door Super Indo, de sauzen door ABC / KraftHeinz en de melkpakjes door Friesland Campina.

Met deze opbrengst kan Werkgroep ’72 wederom waardevolle projecten in Jakarta ondersteunen. In de afgelopen maanden heeft Werkgroep ’72 verschillende initiatieven kunnen ondersteunen, waaronder de financiering van 19 middelbare scholieren en 4 studenten aan het MBO via XSProject. Daarnaast werd het eerste kwartaal van zondagschoollessen bij The Inspiration Factory gesteund, waar ruim 120 leerlingen worden aangemoedigd om te dromen over hun toekomst na het voltooien van hun studie, variërend van universitaire studies tot het najagen van carrières als arts of ondernemer.

Werkgroep’72 blijft zich vooral inzetten voor de ondersteuning van jongvolwassenen op hun pad naar zelfredzaamheid op het gebied van onderwijs en sport. Naast de jeugd worden ook ouderen gesteund, waarbij middels een warme maaltijd en sportlessen bij Kampung Kids en Pusaka74 steun wordt geboden. Bovendien organiseert een toegewijde groep vrijwilligers elke maandagmiddag activiteiten en spelletjes voor ouderen bij TBM3.

Deze recente actie tijdens Idul Fitri heeft niet alleen de spirit van vrijgevigheid en saamhorigheid benadrukt, maar heeft ook bijgedragen aan het verwezenlijken van de Werkgroep ’72 missie om positieve veranderingen te brengen in de gemeenschap van Jakarta. Met de voortdurende steun en toewijding van zowel vrijwilligers als donateurs, blijft Werkgroep ’72 een lichtpuntje van hoop en hulp in de regio.